Training 'Positieve Gezondheid' voor vrijwilligers

Training 'Positieve Gezondheid' voor vrijwilligers
Van:
do. 16 mei
09:30 uur
Tot:
do. 16 mei
12:00 uur

Wijkinloophuis Zeist-West

Op donderdag 16 mei organiseert de gemeente Zeist een training 'Positieve Gezondheid'. De training is speciaal bedoeld voor vrijwilligers met interesse in dit onderwerp. 

Positieve gezondheid
De gedachte achter 'Positieve Gezondheid' is dat het verder gaat dan alleen de afwezigheid van ziekte. Het omvat verschillende gebieden, onder andere sociaal welbevinden, dagelijks functioneren en zingeving. Het uitgangspunt is dat mensen zelf het beste weten wat goed voor hen is en wat ze nodig hebben om hun leven in eigen hand te nemen.

Opzet van de training
In deze training maakt u interactief kennis met dit gedachtengoed (presentatie, oefening, filmpje, uitwisseling). Ook maken we de koppeling naar verbinding met mensen uit het eigen sociale netwerk als belangrijke 'meedenkers' voor realisatie van iemands wensen. Tot slot oefenen we met gesprekken.

Praktische informatie
De training vindt plaats op donderdag 16 mei van 09:30 tot ongeveer 12:00 uur. Inloop is vanaf 09:15 uur. De training wordt gehouden in het Wijkinloophuis Zeist-West van Kerk en Samenleving (De Clomp 33-02, Zeist). Deelname is gratis en vooraf aanmelden is verplicht. Aanmelden kan bij Jolanda van Manen via j.van.manen@zeist.nl.