Senioren in beweging

Team zorgprofessionals

Hulp bij het vinden van een beweegactiviteit
Buurtsportcoach Arda van Sportief Zeist: “In Zeist en omgeving zijn veel leuke sport- en beweegactiviteiten, voor iedereen is er een mogelijkheid!” Vindt u het lastig om zelf een sport of beweegactiviteit te vinden die u leuk vindt? Arda helpt u daar graag bij. Mail naar arda@sportiefzeist.nl.

Yoga
Anneke Strietman verzorgt lessen stoelyoga voor senioren en daarnaast zijn er ook speciale yogalessen voor mensen met Parkinson. Kijk voor meer informatie op www.annegjeszenenyoga.com of bel Anneke op 06 274 21 555.

Ommetjes
Doe mee aan de Ommetjes van Sportief Zeist in diverse Zeister wijken, in Huis ter Heide en Den Dolder. Kijk op www.sportiefzeist.nl voor meer informatie.

Keep fit en Meer Bewegen voor Ouderen
Onder het motto: ‘Bewegen is het beste medicijn voor lichaam en geest’ traint Rina Teuben Naber met mensen in de leeftijd tussen 70 en 90 jaar. Er zijn twee groepen: Keep Fit en Meer Bewegen voor Ouderen. Er is helaas vaak een wachtlijst voor beide groepen, maar Rina heeft ook een tip om vast in beweging te komen. “Ik doe zelf elke ochtend voor het ontbijt mee met Utrecht Beweegt op RTV Utrecht: BlijFFit. Dit wordt dagelijks ’s ochtends uitgezonden op kanaal 30. Ook kun je meebewegen met Nederland in Beweging, om 9:15 uur op NPO2 en om 10:15 uur op NPO1.”

Veilig in Beweging
Wilt u steviger op uw benen staan in het dagelijks leven? Doe dan mee met ‘Veilig in Beweging’. De huisarts, fysiotherapeut, ergotherapeut en diëtist werken samen in dit programma, waaraan u vanuit huis mee kunt doen. Zo kunt u uw evenwicht verbeteren en uw zelfvertrouwen vergroten. Meer weten? Kijk dan op www.zorg4zeist.nl/veiliginbeweging

Beweeggroep in Austerlitz
In Austerlitz is er een beweeggroep voor ouderen op maandag en donderdag. Iedereen kan meedoen, ook als u zich wat minder fit voelt. U kunt zich opgeven bij Marianne Veenema via 06 306 104 51 of e-mail: dorpsondersteuner@austerlitzzorgt.nl.