Eenzaamheid


Signaalpunt tegen Eenzaamheid
Voelt u zich eenzaam? Of maakt u zich zorgen over een eenzaam persoon? Bij het Signaalpunt tegen Eenzaamheid Zeist kunt u hulp vragen of inschakelen. Zeg tegen de eenzame persoon dat u zich zorgen maakt. En vraag of het oké is dat MeanderOmnium contact opneemt. Meestal zijn eenzame mensen blij dat iemand iets doet. Want vaak kunnen ze dat zelf niet meer.

Elke zorg, elk signaal nemen we serieus. Een zorgprofessional van MeanderOmnium reageert binnen 24 of 48 uur op uw melding – en gaat een praatje maken met de eenzame persoon. Hij of zij vraagt waaraan de eenzame persoon behoefte heeft. En probeert zo goed mogelijk aan te sluiten bij diens beleving en leeftijd. Het gaat vaak om praktische oplossingen. Bijvoorbeeld wekelijks met iemand naar de markt gaan. Of aansluiting bij een dagelijkse activiteit. Of af en toe een praatje.

Eenzaamheid kunt u melden via https://zeist.signalenportaal.nl/ of telefonisch via 030 694 04 14. De gegevens die u doorgeeft delen we niet met andere organisaties. Ze worden ook niet voor iets anders gebruikt. We verwijderen de gegevens zodra het signaal is opgepakt.

Lees ook:

Lokaal aanbod
Hieronder staan organisaties die verschillende activiteiten aanbieden in Zeist. Is bijvoorbeeld vrijwilligerswerk iets voor u? Neem dan vooral even een kijkje op de vacaturebank van de vrijwilligerscentrale. Of ziet u een potje klaverjassen of wandelvoetballen bij de algemene seniorenvereniging Zeist wel zitten? Wordt dan lid! Ben je 25 jaar of jonger en wil je graag meedoen met een digitale activiteit? Neem eens een kijkje bij Epic Youth!