Energie besparen

De kosten voor een warm huis zijn sterk toegenomen. Het kan zijn dat u moeite heeft met het betalen van uw energierekening of dat u hier graag minder aan kwijt wilt zijn. Door energie te besparen vermindert uw energieverbruik en dalen de energiekosten. Ook vermindert u daarmee uw CO2-uitstoot, wat goed is voor het milieu. De gemeente biedt hulp voor het besparen van energie.

 

Energiemaatjes

Een Energiemaatje van Mijn Groene Huis is uw eerste hulp bij energiezorgen. Een Energiemaatje heeft verstand van energie en helpt u gratis eenvoudig energie besparen. Denk aan de verwarming zuiniger afstellen, een zuinige douchekop, energiebesparende lampen, het dichten van tochtgaten en nog veel meer. De materiaal- en montagekosten betaalt de gemeente. De hulp bestaat uit één tot vier bezoeken van een Energiemaatje. Samen bekijken jullie welke energiebesparingskansen er zijn. Een Energieklusser helpt u met het aanbrengen van de gratis energiebesparende materialen. Deelnemers bespaarden 10 tot 35% energie. Uw voordeel kan dus al gauw oplopen tot honderden euro’s per jaar.

 

Hoe kunt u meedoen? Door u aan te melden via omlaagdiemeter.nu/energiemaatje/. Hulp nodig bij het aanmelden? Bel dan 030 369 00 51 en spreek een bericht in. Mijn Groene Huis belt u dan zo snel mogelijk terug.

 

Gratis isolatie 

Heeft u een eigen koopwoning en een bescheiden inkomen? Dan biedt de gemeente u gratis isolatie bij bepaalde typen woningen. Uw energierekening kan dan honderden euro’s per jaar lager worden. En minder CO2-uitstoot helpt tegen opwarming van het klimaat. U mag deelnemen aan deze actie als u:

  • Eigenaar bent van een koopwoning. Niet als u eigenaar bent van een appartement of een woning die onderdeel is van een vve.
  • Niet aan onze vorige actie voor gratis isolatie hebt meegedaan.
  • Niet meer verdient dan 150% van de bijstandsnorm voor uw huishouden:
    • Gehuwd of samenwonend: € 2.562,12 bruto per maand
    • Alleenstaande (ouder): € 1.793,49 bruto per maand

Voldoet u hieraan? Meld u dan aan vóór 1 oktober 2024 via zeist.nl/isolatie. Wees er snel bij: we hebben zo'n 200 plekken. De eerste aanvragers worden het eerst geholpen.

 

Gratis gordijnen

Wist u dat het gebruik van gordijnen voor uw ramen energie bespaart? Het houdt de warmte binnen in de woning én de kou buiten. Niet iedereen heeft de middelen om gordijnen te kopen. Daarom biedt de Kringloop Zeist gratis gordijnen aan. Wat moet u hiervoor doen? De maten voor deze gordijnen opmeten én langskomen in hun werkatelier op de Joh. Postlaan 4, 3705 LN Zeist. Zij maken dan graag de gordijnen voor u. Een handje helpen mag altijd en wordt erg gewaardeerd, maar hoeft niet. 

 

Andere geldzorgen?


De kosten voor boodschappen en een warm huis nemen sterk toe. Soms is er wel of geen geld over aan het einde van de maand. Hierover kunt u zich zorgen maken. De gemeente biedt hiervoor hulp. Klik hier voor informatie over ondersteunende maatregelen en voorzieningen in Zeist. Klik hier voor informatie over ondersteunende maatregelen en voorzieningen in Zeist. Hulp nodig of vragen over uw situatie? Dan kunt u gratis terecht tijdens het inloopspreekuur van het Wegwijscafé. Kijk voor meer informatie en wanneer het Wegwijscafé bij u in de wijk is op: https://wegwijscafe.nl/