Gezondheidsfestival Zeist

Team zorgprofessionals

In januari en februari 2024 vond voor het eerst - in zes verschillende wijken in gemeente Zeist - het Gezondheidsfestival plaats. Op elk evenement konden inwoners persoonlijke tips en informatie krijgen over hun gezondheid. Wij danken alle bezoekers én organisaties voor hun aanwezigheid en enthousiasme. De organisatie kijkt terug op geslaagde eerste edities, met hier en daar wat opstartuitdagingen, en zal het geheel goed evalueren. Gemeente Zeist en Sportief Zeist onderzoeken in welke vorm het Gezondheidsfestival als terugkerend evenement kan worden ingezet. Wilt u op de hoogte blijven van volgende edities van het Gezondheidsfestival? Klik dan op de onderstaande button om uw e-mailadres achter te laten.

Houd mij op de hoogte

Organisatie
Het Gezondheidsfestival is een initiatief vanuit het Sport- en Preventieakkoord, waarin partners zoals de gemeente Zeist, Sportief Zeist GGD regio Utrecht, KunstenhuisIdea en MeanderOmnium samenwerken voor fitte en vitale inwoners. De organisatie van de evenementen is in handen van Sportief Zeist.  

Bezoekers over de Gezondheidsfestivals:

"Wat fijn dat dit voor ons georganiseerd wordt! Ik vind het heel fijn zo makkelijk een aantal checks te kunnen laten doen."

"Ik was al een tijd op zoek naar een nieuwe sportieve activiteit, en ben erg enthousiast over dynamic tennis. Ik ga daar volgende week direct een middag bij aansluiten!"

"Ik was eigenlijk al bang dat mijn bloeddruk niet helemaal goed was. Deze meting en uitslag geeft mij het laatste zetje echt een afspraak met de huisarts te maken."

"Ik ben erg blij met de kennismaking met valpreventie. Ik realiseer mij nu dat de valtraining mij echt kan helpen weer wat zekerder te worden in 'gewoon bewegen."

"Leuke sfeer, ik voelde me erg op mijn gemak. Veel geleerd en mensen gesproken. En ik heb zelfs ook nog een leuk kadootje gewonnen ook!"

"Dit zou eigenlijk elk jaar moeten plaatsvinden. Het mag dan mij wel iets ruimer opgezet worden nog."