Gezonde leefstijl jeugd - Meer bewegen

Team zorgprofessionals

Meer bewegen

Geen geld voor sport? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Bewegen is voor elk kind belangrijk. Maar niet elk gezin heeft genoeg geld om een sportclub te kunnen betalen. Daarom betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren. Stuur een e-mail naar Jeugdfonds Intermediair Zeist Jordy voor meer informatie.

Sportief Zeist

Op de website van Sportief Zeist vindt u een overzicht van alle sportclubs in Zeist. Veel sportverenigingen bieden sportieve activiteiten voor jeugd en jongeren aan. 

Buurtfitness

Samen buiten sporten in de wijk Vollenhove: gezellig en gezond. Dat kan met de buurtfitness. Er zijn ook groepen voor meiden van 13-17 jaar. 

Beweegadvies op maat

Welke sport kun je het beste doen als je sterker wilt worden, als je wilt afvallen of aan je balans wilt werken? Sportief Zeist geeft een beweegadvies op maat. Dat kan bijvoorbeeld een beweegschema op maat zijn of het advies om lid te worden van een bepaalde sportclub. Ze houden daarbij rekening met persoonlijke wensen en mogelijkheden. Stuur een e-mail naar Elyza van Sportief Zeist voor meer informatie over het beweegadvies op maat.

Sporten en bewegen met een beperking

De website Uniek Sporten biedt een overzicht van sportaanbieders die aangepast sportaanbod bieden voor mensen met een beperking. Ook vindt u er informatie over financiële ondersteuning voor sportkosten, sportmaterialen, vervoer en sportmaatjes. 

Jeugd- en jongerenwerk MeanderOmnium

De jongerenwerkers van MeanderOmnium vervullen de rol van coach en vertrouwenspersoon voor kinderen en jongeren. Ze luisteren naar kinderen, ondernemen activiteiten met ze, en horen ondertussen wat er speelt. Ze spelen in op vragen of zorgen, bijvoorbeeld door individuele begeleiding te bieden, via een project of door sport en spel te organiseren. 

Bekijk hier het totaalaanbod van MeanderOmnium voor jeugd en jongeren.