Handje helpen? Word een maatje!

9 april 2024

Het voorjaar is begonnen en de zon schijnt steeds vaker. Hét moment voor velen om lekker naar buiten te gaan. Voor een grote groep mensen is dit helaas niet zo vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld omdat ze door een psychische kwetsbaarheid niet alleen de straat op durven. Of omdat ze door hun leeftijd of een lichamelijke beperking slecht ter been zijn. Word een maatje en ga samen op pad. 

Vrijwilligersorganisatie Handjehelpen koppelt kinderen en volwassenen met een beperking of (psychische) kwetsbaarheid aan mensen die graag wat steun willen bieden. De hulpvragen gaan vooral over graag meer naar buiten willen gaan met een maatje. Dit zijn niet alleen volwassenen en ouderen, maar ook kinderen die door omstandigheden te weinig buiten komen.

Een maatje maakt een groot verschil
Het verhaal van Utrechtse vrijwilliger Simon (45) laat zien hoe groot de impact van een maatje kan zijn. Simon is maatje van Kees (49), die door een angststoornis niet alleen de straat op durfde. Vooral drukke plekken vindt hij moeilijk. Als hij samen met Simon is, zijn de angstgevoelens weg. Samen bezoeken ze musea of gaan ze lunchen op een terras. Simon ziet dat Kees zijn zelfvertrouwen groeit. Simon: “Ik ken Kees inmiddels een jaar en ik zie dat hij steeds meer durft. Hij is zelfs een keer alleen naar een concert geweest, dat was voor hem echt een overwinning.”

Een handje helpen in uw buurt
Ook in Zeist zijn veel mensen opzoek naar een maatje om de deur uit te gaan. Zij zoeken iemand die hun een duwtje in de rug geeft en net wat meer vertrouwen zorgt. Zet u zich dit voorjaar ook in voor uw buurtgenoot en gaat u samen naar buiten? Kijk hier welke openstaande hulpvragen er zijn en wie er allemaal nog een maatje zoeken.

Over Handjehelpen
De vrijwilligers en stagiairs van Handjehelpen ondersteunen kinderen en volwassenen met een chronische ziekte, beperking of gedrag dat om extra aandacht vraagt. Wij zijn er ook voor (overbelaste) mantelzorgers. We zorgen voor de juiste match tussen hulpvrager en vrijwilliger of stagiair en begeleiden waar nodig. Voor onze hulp is geen indicatie nodig. Handjehelpen bestaat dit jaar 45 jaar en is actief in zestien gemeenten in de provincies Utrecht en Noord-Holland.

Handje helpen? Word een maatje!