meRecovery inloophuis opent in Zeist

24 januari 2024

Het meRecovery inloophuis voor eetstoornissen heeft sinds kort een mooie locatie in Zeist. Vanaf 14 februari 2024 kunnen jongeren met een eetstoornis en hun naasten terecht in het pand aan de Utrechtseweg 92. Op zaterdag 27 januari om 16:00 uur opent wethouder Welting het inloophuis officieel in aanwezigheid van betrokkenen en professionals. 

Hulp bij een eetstoornis
Jessica Holtzer en Henriette Davelaar, twee ervaringsdeskundige ouders van kinderen met een eetstoornis uit Zeist, hebben meRecovery opgezet. Het inloophuis is speciaal gericht op jongeren die worstelen met een eetstoornis. Zij kunnen bij het meRecovery inloophuis terecht voor begrip en steun op hun weg naar herstel. Tijdens de inloopdagen is ruimte voor een gesprek met ervaringsdeskundigen die zelf hersteld zijn van een eetstoornis. Hier samen over praten helpt om stappen vooruit te maken. Daarnaast is er aandacht voor kunstzinnige activiteiten, naast yoga en mindfullness. 

Coaching voor naasten
Een eetstoornis heeft u nooit alleen: het hele gezin lijdt eronder. Gevoelens van angst, frustratie en machteloosheid passeren de revue. meRecovery biedt ook een luisterend oor aan ouders, grootouders, broer/zus, partner en vrienden. Als naasten kunt u rekenen op coaching om uw dierbare door deze moeilijk tijd te loodsen. Wat houdt een eetstoornis precies in? Hoe gaat u hier als naasten mee om? En waar vind u hulp? Hiervoor organiseert meRecovery live of online informatiebijeenkomsten en trainingen. Daarnaast is meRecovery een informatie- en adviespunt voor professionals uit zorg, welzijn en onderwijs.

Ervaringsdeskundigen
Het meRecovery inloophuis werkt op basis van ervaringsdeskundigheid en vrijwilligheid. Er wordt nadrukkelijk geen zorg geboden en geen behandelingen. Wel is er veel kennis over het zorglandschap en kunnen zij de weg wijzen naar de juiste hulp. Daarnaast is meRecovery een informatie- en adviespunt voor professionals uit zorg, welzijn en onderwijs.

Agenda en bijeenkomsten
Momenteel is meRecovery druk bezig met de planning voor verschillende inloopmomenten voor jongeren, informatiebijeenkomsten voor naasten en andere activiteiten, zoals workshops, yoga en mindfulness. Vanaf 27 januari kunt u hier op de website van meRecovery meer informatie over vinden.

meRecovery inloophuis opent in Zeist