Pluk een winterjas in Zeist

4 februari 2024

Kan jij wel een lekkere warme jas gebruiken? Of ken je iemand? Op verschillende plekken in Zeist hangen sinds 1 februari winterjassen aan de boom. Mensen die het minder breed hebben, kunnen hier een jas 'plukken',

Het Plukjas-project
Een plukjas is een schone en warme winterjas die aan de boom hangt. Op verschillende locaties door heel Zeist zijn 'plukjas-bomen' gemaakt. Mensen kunnen hier gratis een jas plukken. Stadslab Zeist is initiatiefnemer van dit mooie project. De actie vond in 2022 al eerder plaats, waarbij 200 jassen werden ingezameld en geplukt. 

Locaties in Zeist
De winterjassen hangen tot nu toe op vier verschillende locaties in Zeist. In de wijken De Clomp, Vollenhove, Kerkebosch en bij het Vrijheidsplein kan je speciale plukbomen vinden. De jassen blijven een aantal weken hangen. Ze zitten ingepakt in een hoes, zodat zij niet verregenen.

Een jas doneren
Heb je nog een warme winterjas in huis die je niet meer draagt? Breng je jas dan naar een van de inleverpunten. Dit kan bijvoorbeeld bij de Weggeefwinkel in Vollenhove, Wai Wurrie aan de Slotlaan en bij Lab Lou aan Weteringlaan 1. 

Meer weten over dit Plukjas-project? Neem dan een kijkje op de website van Stadslab Zeist

Pluk een winterjas in Zeist