Positieve gezondheid

19 oktober 2021

In de zorg gaat het vaak over gezondheidsproblemen. De focus ligt op iemands ziekte of klachten. Positieve Gezondheid bekijkt het anders. Het accent ligt niet op ziekte – hoewel die natuurlijk wel behandeld wordt – maar op mensen zelf. Want gezondheid en je goed voelen is meer dan de afwezigheid van ziekte. Hoe ga je om met een aandoening of een tegenslag? Wat vind je belangrijk in het leven en wat wil je veranderen om je kwaliteit van leven te vergroten?

Meer weten?
Bekijk dit filmpje.

Zorg4Zeist en Positieve Gezondheid
Zorg4Zeist zet zich in voor gezondheid in de gemeente Zeist. Dat doen we bijvoorbeeld door zorg en ondersteuning makkelijk vindbaar te maken en door goede samenwerking tussen zorg en welzijn te faciliteren. We omarmen daarbij het gedachtengoed van Positieve Gezondheid en nemen dit mee in onze activiteiten.

Voor professionals
Ben je werkzaam in zorg of welzijn in de gemeente Zeist? Op Zorg4Zeist PRO (onze samenwerkingsomgeving voor professionals) lees je meer over de ambassadeurs van Positieve Gezondheid in Zeist. Op de website van UNICUM vind je meer info over het inzetten van Positieve Gezondheid in jouw praktijk (o.a. filmpjes en communicatiematerialen).

Positieve gezondheid