Scheidingsspreekuur: hulp bij een scheiding

26 mei 2024

Het beëindigen van een relatie is nooit gemakkelijk, vooral niet wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Maakt u zich zorgen over de gevolgen van een scheiding voor uw kinderen? Of heeft u vragen over hoe een omgangsregeling werkt? Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Zeist staat voor u klaar.

Scheidingsspreekuur
Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) biedt een gratis scheidingsspreekuur aan, speciaal gericht op ouders en kinderen die te maken hebben met een echtscheiding. Dit spreekuur is ontworpen om ondersteuning en advies te bieden tijdens deze moeilijke periode. Ouders kunnen terecht voor praktische informatie over juridische en financiële aspecten van een scheiding. Maar ook voor emotionele ondersteuning voor zichzelf en hun kinderen. Het maakt niet uit of u gehuwd bent, een geregistreerd partnerschap hebt of samenwoont.

Advies van het scheidingsteam
Het inloopspreekuur is elke dinsdagmiddag tussen 13:00 en 15:00 uur op de Bergweg 1 in Zeist, begane grond kamer 2. Het spreekuur wordt georganiseerd door een speciaal scheidingsteam. Dit team bestaat onder andere uit een consulent van het CJG en een jurist die in dit ontwerp gespecialiseerd is. Als dit nodig is, wordt er ondersteund door de Sociaal Raadslieden.

Vragen die u kunt stellen zijn bijvoorbeeld:
- Wat vertel ik de kinderen wel of niet?
- Wat zijn de financiële of juridische gevolgen van een scheiding?
- Hoe steun ik mijn kinderen?
- Waar vind ik zelf emotionele ondersteuning?

Telefonisch contact
Kunt u niet naar het spreekuur komen, maar heeft u wel een vraag? U kunt ook altijd bellen naar (030) 82 00 227 of een mail sturen naar scheiding@cjgzeist.nl met een terugbelverzoek. U wordt dan op dinsdag tussen 13:00 en 15:00 uur teruggebeld.

Scheidingsspreekuur: hulp bij een scheiding