Autisme Centrum in Contact

Soort organisatie: GGZ-instellingen
Meer informatie

Jij bent meer dan een diagnose.

Het ACIC heeft alle expertise in huis om ontwikkelingsgericht te werken vanuit de invulling van de dag, waarbij de verschillende achtergronden en deskundigheid van de begeleiders, zoals integratieve kinderbegeleiding, begeleiding door muziek, begeleiding door orthopedagogen, begeleiding door toneelspel, lichaamsgerichte begeleiding (sport en spel), onderwijsassistentie en leefstijlcoaching zodanig efficient worden ingezet dat optimaal aangesloten wordt op de ontwikkelingsfase van het kind. Deze deskundige begeleiders kunnen de kinderen/jongeren op locatie (bijvoorbeeld thuis) begeleiding geven, wanneer het moeilijk is geworden om naar school te gaan. Stap voor stap, het tempo en de behoefte respecterend van het kind/de jongere, bewegen we (weer) samen richting school en eventuele (sport)clubs etc.. Verder zetten we begeleiders in als ‘schaduw’ op school bij kinderen/jongeren die wij terug begeleiden vanuit ACIC naar school.

Door de samenwerking van de diverse disciplines binnen het team ontstaat een win-winsituatie waarbij betere resultaten worden bereikt.

Het ACIC biedt binnen de integrale begeleiding veel specialistische ondersteuning. Hierdoor is het minder nodig om aanvullende externe behandeling in te zetten. Het begeleidingsplan voor het kind/de jongere is dynamisch waarbij de meest effectieve en efficiente inzet van zowel begeleiding groep als begeleiding individueel gerealiseerd wordt. Dit leidt tot optimale kwaliteit in de ondersteuning van het kind/de jongere en zijn omgeving tegen zo laag mogelijke kosten.

Loosdrechtse Bos 5 1213 RH, Hilversum Bekijk op de kaart
Bezoek de website van Autisme Centrum in Contact
Beschikbaarheidswijzer
Bekijk in de beschikbaarheidswijzerAutisme Centrum in Contact
Email naar
info@acic.nl
Bellen naar
035 6214867
Logo Autisme Centrum in Contact