In het Moment

Soort organisatie: Dagbestedingen
Meer informatie

De kunst om in het moment te leven is de sleutel om in de beleving te zijn en te genieten van wat zich afspeelt. Kunstzinnig bezig zijn maakt dit mogelijk. Mensen met dementie waarbij het geheugen het laat afweten krijgen hier de mogelijkheid om te kunnen genieten van de kwaliteit van het moment en deze met meer helderheid te beleven.

Belevingsgerichte dagbesteding voor mensen met een vorm van dementie in de omgeving Driebergen

“In het moment” richt zich op thuis wonende ouderen met de ziekte dementie die een zinvolle invulling van een deel van de week zoeken. “In het moment” biedt activiteiten als schilderen en tekenen, speksteen bewerken, tuinieren, luisteren naar muziek, zingen, gedichten en verhalen, tai-chi beoefenen, soep maken voor de lunch. De sfeer is erop gericht om de oudere zich geaccepteerd te laten voelen en gezien in die kwaliteiten die hem of haar uniek maken.

De locatie is een mooie en sfeervolle ruimte in Villa Xaverius, het voormalige Ursulinenklooster aan de Rijsenburgselaan in Driebergen. De beschutte binnentuin is in gebruik als moestuin, bloemen- en kruidentuin van het project. (zie activiteiten)
Al met al een overzichtelijk geheel waar de oudere snel vertrouwd raakt en zich welkom voelt.

Rijsenburgselaan 11 3972 EG, Driebergen Bekijk op de kaart
Bezoek de website van In het Moment
Bellen naar
06 42888314
Logo In het Moment