Hulp nodig bij overgewicht?

Team zorgprofessionals

Ongeveer de helft van de volwassen Nederlanders is te zwaar. Soms spelen medische oorzaken of een erfelijke aanleg een rol, maar in veel gevallen zijn eetgewoonten en onvoldoende bewegen de belangrijkste oorzaken. Het is enorm de moeite waard om te werken aan een gezond gewicht. Want overgewicht vergroot het risico op ziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Ook kan het pijn in de gewrichten en ademhalingsproblemen veroorzaken. En de meeste mensen voelen zich gewoon fitter en prettiger!


GLI-programma Leefstijl4Zeist

Om af te vallen is het dan nodig om je eet- en beweegpatroon aan te passen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Daarom kunnen inwoners van de gemeente Zeist nu meedoen aan een leefstijlprogramma waarin zij twee jaar lang begeleid worden op weg naar een gezondere leefstijl. Door lange tijd samen met een leefstijlcoach aan de slag te gaan, lukt het beter om blijvend gezonder te gaan leven. Lees meer over het GLI-programma Leefstijl4Zeist.

Voor advies over uw gewicht en eetpatroon kunt u ook terecht bij verschillende di√ętisten. Meer bewegen? Bekijk dan eens het sportaanbod bij u in de buurt.


Overgewicht bij kinderen en pubers

Steeds meer kinderen zijn te zwaar. Dit kan een negatieve invloed hebben op hun gevoel van eigenwaarde en soms worden zwaardere kinderen zelfs gepest. Op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin staat handige informatie over overgewicht bij kinderen en pubers.