Vitaal ouder worden

Team zorgprofessionals

Fit en vitaal ouder worden, daar willen we inwoners van de gemeente Zeist bij ondersteunen. Er is een groot aanbod aan activiteiten om zowel lichamelijk als geestelijk in vorm te blijven. Deze worden onder andere georganiseerd door de actieve seniorenvereniging. Neem ook eens een kijkje in het magazine Meedoen in Zeist om inspiratie op te doen. Trots zijn we ook op de vrijwilligers die in onze gemeente ouderen ondersteunen.

Veilig in beweging
Wilt u steviger op uw benen staan in het dagelijks leven? Inwoners van de gemeente Zeist kunnen hiervoor een persoonlijk valpreventie-programma aan huis volgen. Hiermee verkleint u de kans om te vallen en blijft u goed in balans, waardoor u uw dagelijkse activiteiten met vertrouwen tegemoet kunt zien.

Digitaal vaardig
Steeds meer zaken kunt u tegenwoordig digitaal regelen. Van zorg en ondersteuning tot het vinden van leuke uitjes of bijvoorbeeld beeldbellen. Als u meer wilt weten over het gebruiken van de computer, smartphone of tablet kunt u onder andere in de bibliotheek terecht voor cursussen en informatie.

Veilig, prettig en duurzaam wonen
Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Dat is de wens van veel senioren. Lees hier meer over veilig, prettig en duurzaam wonen als u ouder wordt.

Proactieve zorgplanning
We denken er liever niet aan, maar het is goed om na te denken over wat u belangrijk vindt als u iets overkomt of als u een aandoening krijgt. Wat zijn uw wensen en eventuele behandelgrenzen in de laatste levensfase? Hoe en met wie kunt u hierover praten? Lees meer over proactieve zorgplanning.