Gezonde leefstijl volwassenen - Gezond gewicht

Leefstijl4Zeist (GLI)

De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een tweejarig programma voor mensen met overgewicht of obesitas. We noemen dit programma in Zeist Leefstijl4Zeist. Deelnemers werken aan een gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Zij krijgen advies en begeleiding gericht op gezonde voeding, gezonde eetgewoontes en gezond bewegen. Klik hier voor meer informatie 

Bewegen op recept

Zorgverleners (zoals de huisarts, diëtist, fysiotherapeut) verwijzen mensen door naar onze buurtsportcoaches. Zij gaan met u in gesprek om uw wensen, behoeften en sportplezier in kaart te brengen. Vervolgens gaan ze samen met u op zoek naar een passend aanbod om te bewegen. Dit kan zowel in groepsverband als individueel.

Aysma vrouwengroep

Aysma is een vrouwengroep in Zeist West. Veel van de deelnemers hadden nog nooit gesport of bewust aan beweging gedaan. Nu komen er wekelijks zo’n 25 á 30 vrouwen samen om te bewegen, ieder op haar eigen niveau. De vrouwen geven aan dat ze plezier hebben samen, beter slapen als ze gesport hebben en zich gezonder voelen. 

Handige apps 

KiesIkGezond

Gezonder kiezen op basis van wat u belangrijk vindt? Wilt u bijvoorbeeld letten op suiker, vet of zout? Heeft u een allergie? Of wilt u zien of een product vegetarisch is? Scan of zoek een product met de ‘Kies Ik Gezond?’-app. Bepaal zelf waar u op wilt letten. De app helpt u kiezen. 

MijnEetMeter

Benieuwd of u dagelijks voldoende vitamines, mineralen en energie binnenkrijgt? En in hoeverre u eet volgens de Schijf van Vijf? Ontdek het door online Eetdagboek Mijn Eetmeter in te vullen. U krijgt direct advies op maat. 

Receptenapp Slim Koken

In de receptenapp Slim Koken vindt u bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Zij stellen de recepten met zorg samen. Zo hoeft u zich niet druk te maken of u wel gezond bezig bent. 

Zwangerhap

Wat kunt u nou wel en beter niet eten tijdens de zwangerschap? Met de gratis app ZwangerHap kunt u simpel en snel opzoeken of u een product kunt eten. Zo niet, dan laat de app zien wat u allemaal nog wél kunt nemen.