Veilig in beweging - Valpreventie

Team zorgprofessionals

Wilt u steviger op uw benen staan in het dagelijks leven? Inwoners van de gemeente Zeist kunnen hiervoor een persoonlijk programma aan huis volgen. Hiermee verkleint u de kans om te vallen en blijft u goed in balans, waardoor u uw dagelijkse activiteiten met vertrouwen tegemoet kunt zien. Op deze pagina leest u meer over het valpreventieprogramma. Bekijk onze valpreventie introductievideo.

Stevig staan in het dagelijks leven
Zo lang mogelijk actief blijven en zelfstandig wonen: het is een wens die veel mensen koesteren. Maar als u ouder wordt, kunnen dagelijkse activiteiten lastiger worden. Merkt u bijvoorbeeld dat u bij het lopen of fietsen weleens uw evenwicht verliest? Of heeft u moeite met opstaan uit een stoel? Met het valpreventieprogramma van Zorg4Zeist kunt u uw evenwicht verbeteren en uw zelfvertrouwen vergroten.

Het valpreventie programma
De huisarts, fysiotherapeut, ergotherapeut en diëtist werken samen in dit programma, waaraan u vanuit huis mee kunt doen. Het programma start met een analyse door de ergotherapeut. Als het nodig is, doet de huisarts extra onderzoek. De fysiotherapeut komt bij u thuis en bekijkt uw spierkracht en balans om vervolgens samen met u een oefenprogramma op maat samen te stellen.

Het is ook belangrijk om aandacht te hebben voor de juiste voeding: dit helpt bij het opbouwen van de benodigde spiermassa en spierkracht. Hierover krijgt u persoonlijk advies van de diëtist. Van de ergotherapeut krijgt u praktische tips waardoor u voor u belangrijke activiteiten kunt blijven doen of weer kunt oppakken.

Het resultaat
Na het programma zijn uw spierkracht en evenwicht verbeterd. De kans om te vallen wordt daarmee aanzienlijk kleiner. Na afronding van dit valpreventieprogramma ervaren deelnemers meer zekerheid in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten.

Aanmelden 
Wilt u meedoen? Stuur een e-mail naar ergotherapiezeist@zorgmail.nl. Voor meer informatie over het programma en over de kosten en eventuele vergoeding door de verzekeraar kunt u contact opnemen met Ergotherapie Zeist via 06 13 64 30 18.