Welzijn op recept

Team zorgprofessionals

Als mensen zich niet goed voelen, gaan ze vaak naar de huisarts. Toch is er niet voor elke klacht een medische oplossing. Bij Welzijn op recept zoeken we naar andere manieren om mensen gezondheid en geluk te laten ervaren. We kijken naar wat er wél kan en wat iemand zelf graag wil. Wat geeft iemand ‘zin’ in het leven? Waar gaan iemands ogen weer van twinkelen?

Voor wie?
Eenzaamheid, stress, schulden en werkloosheid zijn voorbeelden van zaken waardoor mensen niet lekker in hun vel zitten. Maar wat de reden ook is: wie een nieuwe stap wil zetten, maar niet precies weet hoe, kan contact opnemen met Welzijn op recept – Meedoen in Zeist.

Hoe werkt het?
Soms is het lastig om zelf een manier te vinden om je weer beter te gaan voelen. Welzijn op recept helpt hierbij. Samen zoeken we naar hoe iemand weer plezier kan beleven, een bijdrage kan leveren, of weer sociale contacten kan opdoen. Meedoen, waardering krijgen, jezelf kunnen ontwikkelen… op basis van wat iemand belangrijk vindt in het leven gaan we op zoek naar wat past. Het kan vrijwilligerswerk zijn, een activiteit of iets anders dat aansluit bij de interesses van de persoon.

Aanmelden
Meld u aan voor Welzijn op recept door dit formulier in te vullen. Er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen. Bent u een zorgverlener en wilt u iemand aanmelden (na overleg met deze persoon)? Gebruik dan dit aanmeldformulier voor zorgverleners.