Huisbezoeken voor 75-plussers

14 mei 2024

Bent u 75 jaar en ouder? Voelt u zich misschien eenzaam? En zou u het prettig vinden als iemand een keer met u meedenkt over hoe u weer de zin in uw dag terug krijgt? Meld u dan aan voor een huisbezoek vanuit welzijnsorganisatie MeanderOmnium.

Initiatief vanuit de gemeente
De gemeente Zeist vindt het belangrijk dat het goed gaat met al haar inwoners. Samen met verschillende organisaties is de gemeente daarom een project gestart om ouderen boven de 75 jaar thuis te bezoeken. Zo komen zij er beter achter hoe het gaat en wat uw behoeften en wensen zijn. Het project valt onder Meedoen in Zeist en wordt gecoördineerd vanuit MeanderOmnium.

Het huisbezoek
Tijdens een huisbezoek komen de volgende thema’s aan de orde: 'Hoe gaat het met u? Waaraan heeft u behoefte? Waarvan wordt u gelukkig?' De vrijwilligers die langskomen voeren open gesprekken en zoeken niet meteen naar oplossingen. Soms is het delen van gedachten en gevoelens al voldoende. Er zijn al duizenden gesprekken gevoerd met ouderen. Lees hier de ervaring van Eva (89 jaar).

Aanmelden voor een huisbezoek   
Bent u 75-plus? En zou u het ook fijn vinden om een huisbezoek te krijgen? U kunt zich aanmelden door te bellen naar 030 – 694 0400 of te mailen naar 75plushuisbezoek@meanderomnium.nl.  

Huisbezoeken voor 75-plussers