Ria's ervaring als vrijwilliger in Zeist

7 april 2024

Wilt u graag iets doen in uw omgeving en u inzetten voor uw medemens? Denk eens aan vrijwilligerswerk. U kunt vrijwilligerswerk op verschillende plekken in Zeist doen, bijvoorbeeld bij de Weggeefwinkel in Zeist. Ria beveelt dit iedereen van harte aan. "Het maakt je blij. Je doet wat voor een ander zonder winstbejag."

Voordat Ria als vrijwilliger aan de slag ging, werkte ze maar liefst 49 jaar voor de organisatie DA. Enkele jaren na haar pensioen kwam ze in contact met een medewerker van de Weggeefwinkel. Hij vroeg of Ria als vrijwilliger in het winkeltje in de Weggeefwinkel wilde werken. "In het begin dacht ik dat dit niks voor mij was. Nu werk ik al 3 jaar in het winkeltje", aldus Ria.

In het winkeltje van de Weggeefwinkel worden artikelen tegen een klein prijsje verkocht. Ria zit achter de kassa en helpt ook bij het uitzoeken van binnengekomen kleding. "Kleding die nog mooi is wordt voor minder dan 5 euro verkocht." Ria's ervaring als vrijwilliger is compleet anders dan bij haar vorige werk: "Bij de Weggeefwinkel gaat het helemaal niet om winst maken. De inkomsten zijn bedoeld om bijvoorbeeld de energierekening betalen."

Ria vindt het contact met klanten bij de Weggeefwinkel erg fijn. Ook heeft ze leuke collega's met wie ze ook bevriend is geraakt. "Als we een avond bij elkaar zijn, hebben we het de hele avond over de Weggeefwinkel. Het is een soort passie geworden. Om mensen blij te maken en om ze met een tas vol spullen naar huis te laten gaan", sluit Ria af. Benieuwd naar het hele verhaal van Ria? Lees hier verder. 

Vrijwilligerswerk in Zeist
Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk? Neem dan een kijkje op onze pagina over vrijwilligerswerk. Hier leest u meer over wat vrijwilligerswerk inhoudt en waar u terecht kunt met vragen.

Ria's ervaring als vrijwilliger in Zeist