Seyfettin's ervaring als vrijwilliger in Zeist

27 februari 2024

Wilt u graag iets doen in uw omgeving en u inzetten voor uw medemens? Denk eens aan vrijwilligerswerk. U kunt vrijwilligerswerk op verschillende plekken in Zeist doen, bijvoorbeeld bij het Asielzoekerscentrum (AZC). Seyfettin geeft hier als vrijwilliger wekelijks tafeltennisles: "Ik wil zorgen dat mensen niet geïsoleerd raken."

Beweging en contact met anderen
Elke donderdag is Seyfettin op het AZC te vinden. Hij vindt het belangrijk dat mensen actief bezig zijn, sporten en naar buiten gaan. Als vrijwilliger draagt hij hier graag aan bij. “Zo blijven mensen niet de hele dag op hun kamer, maar komen ze in beweging en ontmoeten ze anderen”, aldus Seyfettin. De tafeltennisles van Seyfettin is erg populair. Er komen gemiddeld 5 tot 12 mensen op af. Sommigen hebben nog nooit tafeltennis gespeeld, terwijl anderen al erg ervaren zijn. “De beginners wil ik graag enthousiast maken voor het spel en hen de basistechnieken bijbrengen”, vertelt Seyfettin.

De Nederlandse taal
Tijdens de les brengt hij hen ook de Nederlandse taal bij. Seyfettin: “Ik denk dat vluchtelingen door sportactiviteiten gemakkelijker communiceren met Nederlanders. Het helpt hen om beter te integreren in de Nederlandse cultuur en het sociale leven." Seyfettin hoopt nog meer sportieve activiteiten op te kunnen starten in het AZS, bijvoorbeeld voetbal of volleybal. Ook is zijn betrokkenheid bij het AZC inmiddels zo groot, dat hij hier in de toekomst graag als woonbegeleider zou willen werken.

Vrijwilligerswerk in Zeist
Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk? Neem dan een kijkje op onze pagina over vrijwilligerswerk. Hier leest u meer over wat vrijwilligerswerk inhoudt en waar u terecht kunt met vragen.

Seyfettin's ervaring als vrijwilliger in Zeist