Valentijn's ervaring als vrijwilliger in Zeist

21 januari 2024

Wilt u graag iets doen in uw omgeving en u inzetten voor uw medemens? Denk eens aan vrijwilligerswerk. Valentijn Tigchelaar (21) uit Zeist, student Social Work, maakt wekelijks tijd vrij om te wandelen met een groep mensen met dementie. "Ik vind het verrijkend. Het is fijn om iets voor een ander te betekenen."

Valentijn begon met vrijwilligerswerk tijdens zijn stage voor zijn studie Social Work. Hij kwam in aanraking met een project van Naburen, een stichting die zich inzet om mensen met dementie volwaardig deel te laten uitmaken van de samenleving. Na zijn stage besloot Valentijn als vrijwilliger door te gaan. "De sfeer is hier fijn en veilig. De focus ligt hier op het wandelen en niet op de dementie. Het geeft veel voldoening en dat is die paar uurtjes per week meer dan waard." Benieuwd naar het hele verhaal van Valentijn? Lees hier verder.

Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk? Neem dan een kijkje op onze pagina over vrijwilligerswerk. Hier leest u meer over wat vrijwilligerswerk inhoudt en waar u terecht kunt met vragen.

Bron foto: Mel Boas

Valentijn's ervaring als vrijwilliger in Zeist