Steunpunt Mantelzorg Zeist

Team zorgprofessionals

Steunpunt Mantelzorg Zeist

Steunpunt Mantelzorg Zeist is er met name voor mantelzorgers die de zorg hebben voor een naaste/dierbare die woonachtig is in de gemeente Zeist. Met mantelzorg kan iemand met een beperking (langer) zelfstandig blijven wonen.
Consulenten bij het Steunpunt bieden een luisterend oor en geven zo nodig informatie en advies over uw specifieke situatie.
Voor mantelzorgers worden er regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd. Een belangrijk thema is hoe je in balans blijft tussen zorgen voor de ander en tijd voor jezelf. Mantelzorgers kunnen zich aanmelden voor een contactgroep met lotgenoten, die op een vaste dag en tijd samen komen. Ook voor Jonge mantelzorgers (JMZ) worden er activiteiten georganiseerd.

Bezoekdienst

De Bezoekdienst bestaat uit vrijwilligers en bieden gezelschap aan mensen die zelfstandig thuis wonen en niet goed meer alleen gelaten kunnen worden door hun beperking. Om mantelzorgers te ontlasten kan een vrijwilliger bijvoorbeeld uw naaste een paar uurtjes gezelschap houden, zodat u tijd voor uzelf heeft. De Bezoekdienst is er ook voor mensen met beginnende dementie die zelfstandig thuis wonen en van wie de naaste elders woont.

Meer informatie?

U kunt ons telefonisch bereiken (tijdens kantooruren) op 030 - 692 53 19 of een bericht sturen naar info@mantelzorgzeist.nl.

Het Steunpunt Mantelzorg is onderdeel van Stichting MeanderOmnium te Zeist.

Soort organisatie: Mantelzorg
Logo Steunpunt Mantelzorg Zeist
Laan van Vollenhove 1014 3706 AH, Zeist
Bellen naar
030 6925319