Scheiding en echtscheiding

Een scheiding is nooit leuk. Maar als er kinderen in het spel zijn, wordt het een stuk ingewikkelder. Als ouder wilt u natuurlijk alleen maar het beste voor uw kind. Het Centrum voorJeugd en Gezin (CJG) helpt u hier graag bij.

Online bijeenkomsten
Ouders die gescheiden zijn, of gaan scheiden kunnen gratis deelnemen aan online bijeenkomsten. Hier wordt besproken hoe kinderen een scheiding beleven, en wat u kunt doen om steun te bieden. De ouderbijeenkomsten worden georganiseerd door het Landelijk Contactpunt Ouderbijeenkomsten. Meer informatie over de verschillende bijeenkomsten en wanneer deze plaatsvinden, leest u hier.

Extra ondersteuning
Naast de ouderbijeenkomsten biedt het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) nog meer ondersteuning voor gescheiden ouders en hun kinderen. Zo wordt er een wekelijks scheidingsspreekuur georganiseerd op dinsdag van 13:00 tot 15:00 uur. Het spreekuur is gratis en anoniem. Ook kunnen kinderen groepsbijeenkomsten volgen en biedt het CJG een preventieve training aan voor ouders die net gescheiden zijn.

Meer over CJG
Wilt u meer weten over het CJG en bent u benieuwd wat ze voor u kunnen betekenen? Neem dan een kijkje op www.cjgzeist.nl.