Gezonde leefstijl volwassenen - Meer bewegen

Meer bewegen

In Zeist kunt u op veel verschillende manieren in beweging komen. Hieronder geven we u een aantal tips:

Sportief Zeist

Op de website van Sportief Zeist vindt u een overzicht van alle sportclubs in Zeist. Vindt u het moeilijk om te kiezen. Kijk dan op deze pagina over het kiezen van een sport. 

Sporten en bewegen met een beperking

De website Uniek Sporten biedt een overzicht van sportaanbieders die aangepast sportaanbod bieden voor mensen met een beperking. Ook vindt u er informatie over financiële ondersteuning voor sportkosten, sportmaterialen, vervoer en sportmaatjes. 

Fietslessen voor vrouwen

In Nederland leer je als kind fietsen, maar in veel andere landen is dat niet zo vanzelfsprekend. Daarom geeft MeanderOmnium wekelijks fietslessen aan vrouwen die niet of niet goed kunnen fietsen.

Sociaal werkers Meander Omnium

Wilt u meer bewegen, maar heeft u daarbij een steuntje in de rug nodig? Neem dan contact op met de sociaal werkers van Meander Omnium

Diabetes Challenge Zeist

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Als deelnemer wandelt u ongeveer 20 weken lang samen met en zorgverlener en/of een beweegcoach één keer per week. Dit doet u in uw eigen buurt. Daarnaast ontvangt u online begeleiding in de vorm van tips over diabetes, wandelen en een gezonde leefstijl. Op een veilige en gezellige manier ervaart u wat bewegen met uw gezondheid en diabetes doet. Klik hier voor meer info over de NDC in Zeist.

Voor ouderen

In de gemeente Zeist worden veel beweegactiviteiten voor ouderen georganiseerd. Bijvoorbeeld:

Bewegen op recept

Zorgverleners (zoals de huisarts, diëtist, fysiotherapeut) verwijzen mensen door naar onze buurtsportcoaches. Zij gaan met u in gesprek om uw wensen, behoeften en sportplezier in kaart te brengen. Vervolgens gaan ze samen met u op zoek naar een passend aanbod om te bewegen. Dit kan zowel in groepsverband als individueel.