Zorg voor elkaar

Team zorgprofessionals

Het is fijn om een goed sociaal netwerk te hebben. Om samen plezier te maken, maar ook om moeilijke momenten in het leven te delen. Een luisterend oor, iemand die met je meedenkt en je advies geeft. Maar een goed netwerk is niet vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld voor nieuwe inwoners van Zeist, voor mensen die niet makkelijk de deur uit kunnen of voor wie het gewoon spannend vindt om nieuwe mensen te ontmoeten.

Neem eens een kijkje in de activiteitenkalender om te zien of er iets bij zit dat bij u past. Bent u op zoek naar een maatje of wilt u sociaal actiever worden, maar weet u niet waar te beginnen? Op deze pagina van de Vrijwilligerscentrale staan goede tips.

Mantelzorg
Mantelzorgers zorgen voor een naaste of dierbare. Daardoor kan iemand met een beperking (langer) zelfstandig blijven wonen. Het Steunpunt Mantelzorg Zeist ondersteunt mantelzorgers. U kunt er terecht voor een luisterend oor, informatie en advies en ook worden er bijeenkomsten en cursussen georganiseerd. Daarnaast is er een bezoekdienst: vrijwilligers bieden gezelschap aan mensen zodat een mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft.

Vrijwilligers
In de gemeente Zeist zijn veel vrijwilligers actief. Zij zetten zich vrijwillig in voor een ander of een organisatie. Zo verzorgen zij bijvoorbeeld maatjesprojecten, praktische hulp, vervoer of bieden een luisterend oor. Ook maken vrijwilligers de kringloopwinkels en vele gezellige activiteiten mogelijk. Bent u op zoek naar een vrijwilliger voor uzelf of iemand in uw omgeving? Op de website van de Vrijwilligerscentrale Zeist vindt u meer informatie over waar u de juiste hulp of vrijwilligers kunt vinden.

Vrijwilligerswerk doen
Wilt u ook graag iets doen in uw omgeving en u inzetten voor uw medemens? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is niet alleen een kans om anderen te helpen, maar ook een manier om nieuwe mensen te ontmoeten, vaardigheden te ontwikkelen en een gevoel van voldoening te ervaren. Neem eens een kijkje op de vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale Zeist, doe de online test of vraag een persoonlijk gesprek aan.