Iedereen in beweging

Team zorgprofessionals

Bewegen is gezond. Het maakt ons fysiek en mentaal sterker. In de gemeente Zeist vindt u veel sportclubs en een prachtige omgeving om buiten actief te zijn. Is het moeilijk om te kiezen?

Sportief Zeist helpt u graag op weg met de sportkeuzehulp. Komt u er niet uit? Dan kijken de buurtsportcoaches graag met u mee naar welke sport goed bij u past.  
• Kinderen kunnen op de website van Sjors Sportief ontdekken welke sport zij leuk vinden.
• Heeft u een beperking of aandoening? Kijk dan op de website van Uniek sporten.

Bekijk activiteiten rond sport en beweging in de activiteitenkalender

Samen wandelen
In verschillende wijken in Zeist worden wekelijks ommetjes georganiseerd. Wijkbewoners wandelen in een rustig tempo samen met zorgprofessionals en drinken daarna samen koffie/thee. Daarnaast zijn er wekelijkse wandelingen voor ‘doorstappers’ voor wie wat sneller en langer wil lopen. U vindt de ommetjes en de wandelingen voor doorstappers in ons activiteitenoverzicht.

Veilig in beweging
Wilt u steviger op uw benen staan in het dagelijks leven? Inwoners van de gemeente Zeist kunnen hiervoor een persoonlijk valpreventie-programma aan huis volgen. Hiermee verkleint u de kans om te vallen en blijft u goed in balans, waardoor u uw dagelijkse activiteiten met vertrouwen tegemoet kunt zien.

Overgewicht?
Zit u boven een gezond gewicht en wilt u daar graag iets aan doen? Dan is het programma Leefstijl4Zeist wellicht wat voor u. Tijdens dit programma krijgt u twee jaar begeleiding van een leefstijlteam dat bestaat uit een leefstijlcoach, een diëtist en een beweegprofessional.