Lekker in je vel

Team zorgprofessionals

Als je lekker in je vel zit ben je zelfverzekerder en minder kwetsbaar en gestresst. Een gezonde leefstijl kan hieraan bijdragen. Kijk voor tips op de pagina’s over een gezonde leefstijl voor volwassenen en die voor jeugd en jongeren. Tip: ga geregeld naar buiten en geniet van de mooie omgeving van Zeist. Of probeer de ontspanningsoefeningen op mentaalvitaal.nl en wijzijnmind.nl.

Positieve gezondheid
In Zeist omarmen we het gedachtengoed van Positieve Gezondheid. Want gezondheid is meer dan ‘niet ziek zijn’. Mee kunnen doen, van betekenis zijn en ons energiek voelen maakt dat we lekker in ons vel zitten. Hoe kunnen we veerkrachtig zijn en hoe kunnen we de dingen die we belangrijk vinden invulling geven in verschillende levensfases? Lees hier meer over op de website van Positieve gezondheid.

Prettig leven met een ziekte of fysieke beperking
Mijn Leven 2.0 is het platform in de regio Utrecht over prettig leven met een ziekte of fysieke beperking. Iedereen is welkom die inspiratie kan gebruiken, of inspiratie wil delen over fijn leven. Het motto is: samen weten we meer en ‘afkijken’ helpt!

Heeft u hulp nodig om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen? Of om actief aan het leven te kunnen blijven meedoen? Bijvoorbeeld omdat u wat ouder wordt, een beperking heeft, of voor lange tijd ziek bent? Neem dan contact op met het sociaal team van de gemeente Zeist.

Werken aan een gezonde leefstijl bij overgewicht
Zit u boven een gezond gewicht en wilt u daar graag iets aan doen? Dan is deelname aan het GLI-programma ‘Leefstijl4Zeist’ wellicht wat voor u. GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie. Gedurende dit programma krijgt u twee jaar begeleiding van een leefstijlteam dat bestaat uit een leefstijlcoach, een diëtist en een beweegprofessional (fysiotherapeut, buurtsportcoach of beweegmakelaar). Het eerste jaar wordt u intensief begeleid. Het tweede jaar bekijkt u samen met het team wat er nodig is om uw gezonde leefstijl te behouden.