Persoonlijk oefenprogramma Veilig in Beweging

Wilt u steviger op uw benen staan in het dagelijks leven?

Inwoners van de gemeente Zeist kunnen hiervoor een persoonlijk programma aan huis volgen. Hiermee verkleint u de kans om te vallen en blijft u goed in balans, waardoor u uw dagelijkse activiteiten met vertrouwen tegemoet kunt zien.

Stevig staan in het dagelijks leven

Zo lang mogelijk actief blijven en zelfstandig wonen: het is een wens die veel mensen koesteren. Maar als u ouder wordt, kunnen dagelijkse activiteiten lastiger worden. Merkt u bijvoorbeeld dat u bij het lopen of fietsen weleens uw evenwicht verliest? Of heeft u moeite met opstaan uit een stoel? Met het valpreventie-programma van Zorg4Zeist kunt u uw evenwicht verbeteren en uw zelfvertrouwen vergroten.

Het resultaat

Na het programma zijn uw spierkracht en evenwicht verbeterd. De kans om te vallen wordt daarmee aanzienlijk kleiner. Na afronding van dit valpreventieprogramma ervaren deelnemers meer zekerheid in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten.

Het programma

De huisarts, fysiotherapeut, ergotherapeut en diëtist werken samen in dit programma. Het start bij uw huisarts. De huisarts controleert of uw bloeddruk, uw medicatie of een tekort aan vitamine D uw balans mogelijk verstoort. Vervolgens krijgt u een verwijzing naar de fysiotherapeut, ergotherapeut en diëtist.

De fysiotherapeut komt bij u thuis en bekijkt uw spierkracht en balans om vervolgens samen met u een oefenprogramma op maat samen te stellen. Aan dit programma kunt u vanuit huis meedoen. De fysiotherapeut stemt met u af wanneer de ergotherapeut en diëtist bij u langskomen. Want het is ook belangrijk om aandacht te hebben voor de juiste voeding: dit helpt bij het opbouwen van de benodigde spiermassa en spierkracht. Van de ergotherapeut krijgt u praktische tips waardoor u voor u belangrijke activiteiten kunt blijven doen of weer kunt oppakken

Deelnemende zorgverleners

 • Huisartsenpraktijk Laan van Beek en Rooyen
  Anne van Engelen [stuur e-mail]
  030-6917929
 • Huisartspraktijk Laantje Zonder End
  Brenda Ott, [stuur e-mail]
  030-6915423
 • Huisartspraktijk van Kessel
  Rian van Kessel [stuur e-mail]
  030-6992050
 • Ergotherapie
  Esther Warnaar [stuur e-mail]
  06-13643018
 • Fysiotherapiepraktijk MTC
  Suze de Boer [stuur e-mail]
  030-6952743
 • Fysiotherapiepraktijk Kerngezond
  Lisa Gstirner [stuur e-mail]
  030-6923282
 • Diëtistenpraktijk Zeist
  Mariëlle Zuidgeest [stuur e-mail]
  030- 6925717

Download informatiefolder

Download onze informatiefolder over het persoonlijk oefenprogramma Veilig in beweging.

Wilt u onze enquête invullen? Ja, naar enquête