Persoonlijk oefenprogramma Veilig in Beweging

Wilt u steviger op uw benen staan in het dagelijks leven? Inwoners van de gemeente Zeist kunnen hiervoor een persoonlijk programma aan huis volgen. Hiermee verkleint u de kans om te vallen en blijft u goed in balans, waardoor u uw dagelijkse activiteiten met vertrouwen tegemoet kunt zien.

Stevig staan in het dagelijks leven
Zo lang mogelijk actief blijven en zelfstandig wonen: het is een wens die veel mensen koesteren. Maar als u ouder wordt, kunnen dagelijkse activiteiten lastiger worden. Merkt u bijvoorbeeld dat u bij het lopen of fietsen weleens uw evenwicht verliest? Of heeft u moeite met opstaan uit een stoel? Met het valpreventie-programma Veilig in Beweging kunt u uw evenwicht verbeteren en uw zelfvertrouwen vergroten.

Het programma
De huisarts, fysiotherapeut, ergotherapeut en diëtist werken samen in dit programma, waaraan u vanuit huis mee kunt doen. Het programma start met een analyse door de ergotherapeut. Als het nodig is, doet de huisarts extra onderzoek. De fysiotherapeut komt bij u thuis en bekijkt uw spierkracht en balans om vervolgens samen met u een oefenprogramma op maat samen te stellen.
Het is ook belangrijk om aandacht te hebben voor de juiste voeding: dit helpt bij het opbouwen van de benodigde spiermassa en spierkracht. Hierover krijgt u persoonlijk advies van de diëtist. Van de ergotherapeut krijgt u praktische tips waardoor u voor u belangrijke activiteiten kunt blijven doen of weer kunt oppakken.

Aanmelden en meer informatie
Wilt u meedoen? Mail dan naar ergotherapiezeist@zorgmail.nl. Voor meer informatie over het programma en over de kosten en eventuele vergoeding door de verzekeraar kunt u contact opnemen met Ergotherapie Zeist via 06 13 64 30 18.

Bekijk hier de informatiefolder  over het persoonlijk oefenprogramma Veilig in beweging.

Veilig in Beweging film

Wilt u onze enquête invullen? Ja, naar enquête